ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2015 14:05 EET | Updated 27/02/2015 14:05 EET

Απάντηση της «Ελληνικός Χρυσός» σε Λαφαζάνη. «Απρόκλητες επιθέσεις», αλλά «τιμούμε το συμβόλαιο με το Δημόσιο»

Anadolu Agency via Getty Images
ATHENS, GREECE - FEBRUARY 24: Greek Productive Reconstruction, Environment and Energy Minister Panagiotis Lafazanis is seen ahead of the cabinet meeting in Athens, Greece on February 24, 2015. The Cabinet of Ministers met following the presentation of a commitment to financial reforms and belt-tightening to EU agencies and the IMF in exchange for a 4 month extention of the financial program. (Photo by Ayhan Mehmet/Anadolu Agency/Getty Images)

Για «απρόκλητες επιθέσεις» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις, με την ανάκληση αδειών στις Σκουριές Χαλκιδικής από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για επανέλεγχο.

«Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δέχεται το τελευταίο διάστημα απρόκλητες επιθέσεις οι οποίες προκαλούν κωλύματα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Β.Α. Χαλκιδική».

Όπως πρόσθεσε, «η εταιρεία δηλώνει ότι τιμά απολύτως το συμβόλαιό της με το Ελληνικό Δημόσιο που υπογράφηκε στις 12.12.2003 και κυρώθηκε με το νόμο 3220/2004 (ΦΕΚ 15/A/28.1.2004), και η βούλησή της παραμένει σταθερή στην υλοποίηση της επένδυσής της, ενώ παράλληλα επιφυλάσσεται να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωση των συμφερόντων της». 

«Αυτή την περίοδο η εταιρεία μας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην χώρα ύψους άνω του 1 δις Ευρώ, με 2.000 εργαζόμενους, επένδυση η οποία έχει κριθεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον, καθόλα νόμιμη και με πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο συμφέρον και την Εθνική οικονομία».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, κύκλοι του υπουργείου εξέφρασαν την έκπληξή τους για την αντίδραση της συνδικαλιστικής ηγεσίας των εργαζομένων στις Σκουριές, τονίζοντας ότι η απόφαση του υπουργού δεν θίγει τα συμφέροντά τους. «Αντίθετα, η απόφαση του υπουργού ήταν απολύτως επιβεβλημένη προκειμένου να προστατευθεί με τον όσο το δυνατόν ουσιαστικότερο τρόπο το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον, κάτι το οποίο πρώτοι οι εργαζόμενοι προασπίζουν για τη ζωή τους, το μέλλον του τόπου τους και το μέλλον των παιδιών τους» προσθέτουν.

«Η νέα κυβέρνηση είναι πρώτα απ’ όλα κυβέρνηση των εργαζομένων και γι’ αυτό, στο πλαίσιο μιας νέας μεγάλης προσπάθειας για την προοδευτική ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ασκεί τον πιο αποτελεσματικό έλεγχο απέναντι σε ενδεχόμενες παρεκκλίσεις και αυθαιρεσίες μεγάλων και ιδιαίτερα πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων» διευκρινίζουν.