ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/03/2015 04:42 EET | Updated 03/03/2015 04:42 EET

Η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιούσε προσωπικό email για σκοπούς του υπουργείου όσο ήταν ΥΠΕΞ

ASSOCIATED PRESS
US Secretary of State Hilary Rodham Clinton addressing an international conference promoting democracy in Krakow, Poland, on Saturday, July 3, 2010. (AP Photo/Czarek Sokolowski)

Η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε «αποκλειστικά» έναν προσωπικό λογαριασμό email για σκοπούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με δημοσίευμα των NY Times- κάτι που, όπως αναφέρεται, ενδεχομένως να σημαίνει ότι παραβίασε τους ομοσπονδιακούς κανόνες περί διατήρησης της αλληλογραφίας των αξιωματούχων ως τμήμα του αρχείου.

Η κα Κλίντον δεν είχε κυβερνητική διεύθυνση email κατά την τετραετή θητεία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνεται, ενώ οι συνεργάτες της δεν μερίμνησαν έτσι ώστε να διατηρηθούν τα προσωπικά της emails σε servers, όπως προβλέπεται από την Federal Records Act.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι η Κλίντον παρέδωσε πρόσφατα περισσότερες από 55.000 σελίδες από emails στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να εφαρμόσει την πρακτική τήρησης αρχείων.

Η Times σημειώνει ότι οι ειδικοί εκτιμούν πως οι προσωπικοί λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για επίσημες κυβερνητικές συναλλαγές μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Εκπρόσωπος της Κλίντον δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πρώην υπουργός συμμορφώνεται με το "γράμμα και με το πνεύμα των κανονισμών" και ότι ανέμενε πως θα διατηρούνταν τα emails της χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει γιατί επέλεξε να χρησιμοποιεί τον προσωπικό της λογαριασμό.