ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/03/2015 14:48 EET | Updated 03/03/2015 14:50 EET

Να εφαρμοστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ζητά το Ποτάμι. Ασαφές το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Nikos Libertas /SOOC

«Αόριστο και ασαφές» χαρακτηρίζει το Ποτάμι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς δεν προσδιορίζει ούτε κριτήρια, ούτε διαδικασίες και παραπέμπει σε έκδοση υπουργικών αποφάσεων. Με ανακοίνωσή του, αν και τονίζει ότι κάποιες ρυθμίσεις του κινούνται σε θετική κατεύθυνση, αποτελεί ερώτημα αν τα μέτρα θα εφαρμοστούν άμεσα.

Σύμφωνα με το Ποτάμι «αυτό που θα έδινε άμεση απάντηση στην ακραία φτώχεια (εκτός φυσικά από το να δημιουργηθούν δουλειές) θα ήταν η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δηλαδή μιας από τις 7 προτάσεις του Ποταμιού προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη».

«Η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, στη μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν εφαρμόζεται, θα ανακούφιζε 400.000 οικογένειες, επισημαίνεται επίσης, τονίζοντας ότι «το Ποτάμι είναι υπέρ μιας κοινωνικής πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας ακόμη και τα μέτρα έκτακτου χαρακτήρα, όπως αυτά που προωθούνται, εντάσσονται στο συνολικότερο πλαίσιο λειτουργίας του κοινωνικού κράτους». Και καταλήγει: «Δυστυχώς, η κυβέρνηση λειτουργεί εμβαλωματικά, καθώς στερείται συνολικής γραμμής πλεύσης στην κοινωνική πολιτική».