ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/03/2015 18:27 EET | Updated 06/03/2015 18:28 EET

Κοτζιάς: Πλημμυρίδα μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ε.Ε. αν καταρρεύσει η Ελλάδα. Πολιτιστικός ρατσισμός σε βάρος μας

ASSOCIATED PRESS
Greece's New Foreign Minister Nikos Kotzias arrives at his new office during a handover ceremony in Athens, Tuesday, Jan. 27, 2015. Greece's new left-wing Prime Minister Alexis Tsipras picked the outspoken bailout critic as his new finance minister Tuesday, signaling his revolve to take a tough line with eurozone lenders in an effort to write off a massive chunk rescue debt. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Προειδοποίηση προς την Ε.Ε. για μακροπρόθεσμες επιπτώσεις από μια πιθανή κατάρρευση της Ελλάδας απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο Reuters και σε άλλα μέσα στη Ρίγα όπου βρίσκεται για συνάντηση με άλλους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε.

Ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές θα φτάσουν στην Ευρώπη, στο ενδεχόμενο κατάρρευσης της χώρας μας. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθερά. Επίσης, υπάρχει η Ουκρανία, η Συρία, το Ιράκ και η Βόρεια Αφρική» σημείωσε.

Επίσης, έκανε λόγο για «πολιτιστικό ρατσισμό» σε βάρος της Ελλάδας, όσον αφορά στην προβολή της χώρας από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς άλλων χωρών της Ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητο για το μέλλον της Ευρώπης να αλλάξει ο τρόπος σκέψης όσον αφορά στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται η χώρα μας. Όπως είπε, μέχρι τώρα καταβάλλονταν προσπάθειες για την κατάρρευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που θα έρθει μετά θα είναι ακροδεξιός εξτρεμισμός και χάος.

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι θέλει οι Έλληνες να πάθουν ασφυξία και τόνισε ότι δεν μπορεί να αρνείται κάποιος στην Ελλάδα πράγματα που δόθηκαν στη Γερμανία (αναφερόμενος στη διαγραφή χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο).