ΕΙΔΗΣΕΙΣ
06/03/2015 07:20 EET | Updated 06/03/2015 07:20 EET

Το Μαξίμου διαψεύδει Sueddeutsche Zeitung: Δεν υπήρξε αίτημα Τσίπρα για συνάντηση με Γιούνκερ την Παρασκευή

ASSOCIATED PRESS
European Commission President Jean-Claude Juncker, right, welcomes Greece's Prime Minister Alexis Tsipras upon his arrival at the European Commission headquarters in Brussels Wednesday, Feb. 4, 2015. Tsiparis is on a one day trip to Brussels to meet with EU leaders. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ζητήθηκε εκτάκτως συνάντηση από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όμως παραδέχεται ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν ζητήθηκε καμιά συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ, πριν από το Eurogroup της Δευτέρας», τονίζει το Μαξίμου και εξηγεί ότι «με τον κ. Γιούνκερ ο πρωθυπουργός συνομιλεί τακτικά. Τελευταία τους επικοινωνία ήταν χθες, Πέμπτη, στη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής».

Στη συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες, θα συζητηθεί το πως η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεργία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί σε Βρυξέλλες και Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.