Νέα εκτέλεση από το Ισλαμικό Κράτος. Ισραηλινός Άραβας το θύμα

Νέα εκτέλεση από το Ισλαμικό Κράτος. Ισραηλινός Άραβας το θύμα

Βίντεο στο οποίο ένα παιδί εμφανίζεται να σκοτώνει τον Μοχάμαντ Μουσαλάμ, Ισραηλινό Άραβα που κατηγορήθηκε ότι εισήλθε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους ως κατάσκοπος για λογαριασμό της Μοσάντ, δημοσιοποίησε το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το βίντεο απεικονίζει τον Μουσάλαμ να κάθεται σε ένα δωμάτιο φορώντας μια πορτοκαλί στολή και να μιλά για το πώς στρατολογήθηκε και εκπαιδεύτηκε από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών. Ο ίδιος λέει ότι τον ενθάρρυναν ο πατέρας του και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Στη συνέχεια, ο Μουσάλαμ φαίνεται να συνοδεύεται σε ένα χωράφι και να εκτελείται από ένα αγόρι που φορά στρατιωτική στολή και είναι οπλισμένο με πιστόλι, που χαρακτηρίζεται από έναν μεγαλύτερης ηλικίας, γαλλόφωνο μαχητή ως ένα από τα «κουτάβια του χαλιφάτου». Το παιδί πυροβολεί τον Μουσάλαμ μια φορά στο μέτωπο. Ο Μουσάλαμ πέφτει και μετά το αγόρι τον πυροβολεί άλλες τρεις φορές, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».

Όπως σημειώνεται, το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την αυθεντικότητα του βίντεο, διαρκείας 13 λεπτών, το οποίο εμφανίστηκε σε λογαριασμούς υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους στο Twitter. Από πλευράς τους, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι ενήμεροι για το βίντεο, αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν αν ήταν αυθεντικό ή όχι.

Στο βίντεο ο Μουσάλαμ λέει τα ίδια που είπε τον προηγούμενο μήνα σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο αγγλόφωνο περιοδικό «Νταμπίκ» του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία υποστήριζε ότι εισήλθε στην οργάνωση για να δίνει στους Ισραηλινούς πληροφορίες περί οπλισμού, βάσεων και μελών παλαιστινιακής προέλευσης. Το Ισραήλ και η οικογένειά του έχουν αρνηθεί ότι ήταν κατάσκοπος.

Ανατίναξαν τη μοναδική γέφυρα του ποταμού Τίγρη στο Τικρίτ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν σήμερα τη μοναδική γέφυρα στον ποταμό Τίγρη στην περιοχή του Τικρίτ, σε μια προσπάθεια να καθυστερήσουν την προέλαση του ιρακινού στρατού που επιχειρεί να ανακαταλάβει την πόλη αυτή στο βόρειο Ιράκ.

Την 9η ημέρα των επιχειρήσεών τους οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, με τη βοήθεια σιιτών παραστρατιωτικών και μαχητών σουνιτικών φυλών, έχουν φτάσει στα περίχωρα του Τικρίτ και έχουν σχεδόν περικυκλώσει την πόλη η οποία ελέγχεται από το ΙΚ εδώ και εννέα μήνες. Βασικός στόχος του στρατού είναι να κόψει εντελώς τις γραμμές ανεφοδιασμού των τζιχαντιστών πριν εξαπολύσει την τελική επίθεσή του.

«Το Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) ανατίναξε τη γέφυρα. Όλο το δυτικό άκρο της γέφυρας κατέρρευσε» ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας από την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με έναν αντισυνταγματάρχη του στρατού, οι τζιχαντιστές «θέλουν να καθυστερήσουν την προέλαση των ιρακινών δυνάμεων επειδή η γέφυρα αυτή είναι η μοναδική δίοδος προς το Τικρίτ από τα ανατολικά».

Το χωριό Άλμπου Άτζιλ, που το κατέλαβε την Κυριακή ο στρατός, βρίσκεται στα ανατολικά του Τίγρη, όπως επίσης και η κοινότητα Αλ Άλαμ όπου ανασυγκροτούνται οι τζιχαντιστές που εκδιώχθηκαν από τις αγροτικές περιοχές. Η Αλ Ντουρ, η άλλη κοινότητα όπου το ΙΚ αντιστέκεται ακόμη, βρίσκεται στα δυτικά του ποταμού.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ανέφεραν ότι εντός του Τικρίτ βρίσκονται μόνο μερικές εκατοντάδες μαχητές του ΙΚ. Όμως η πορεία των Ιρακινών στρατιωτών προς την πόλη γίνεται με πολύ αργό ρυθμό γιατί στους δρόμους γύρω από την πόλη οι τζιχαντιστές έχουν τοποθετήσει πάρα πολλές βόμβες.

Δημοφιλή