ΔΙΕΘΝΕΣ
10/03/2015 07:49 EET | Updated 10/03/2015 10:29 EET

"Οι θησαυροί της Ζακύνθου": Αγγίζοντας τον Ουρανό πάνω από το "Ναυάγιο"

"Οι θησαυροί της Ζακύνθου"–"Treasures of Zakynthos" είναι βίντεο που ολοκληρώθηκε στο σύνολό του, χρησιμοποιώντας την τεχνική timelapse cinematography στα πιο όμορφα μέρη της Ζακύνθου.

Αυτή η ταινία έγινε χάρη στην τεράστια προσφορά πολλών υπέροχων ανθρώπων αναφέρει ο Maciej Tomków, στο κανάλι του στο vimeo, που είναι υπεύθυνος για αυτό το υπέροχο βίντεο.

Μιλώντας στη HuffPost Greece ο εξηγεί τους λόγους που επέλεξε τη Ζάκυνθο: "Όλα ξεκίνησαν από το έργο Dream Walker όπου αθλητές των extreme sports πραγματοποίησαν εντυπωσιακά άλματα με διάφορες τεχνικές (Dream Jump, Free Rope Jump) στην παραλία “Ναυάγιο”. Βρισκόμουν εκεί για ένα ντοκιμαντέρ παραγωγής του Cam-L Studio. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος να επισκέφθηκα ένα τόσο όμορφο μέρος. Αρχικά δε σκόπευα να γυρίσω τη δικιά μου ανεξάρτητη ταινία. Η ιδέα ήρθε δύο ημέρες μετά την επιστροφή μας από τη Ζάκυνθο.

Αφήσαμε το νησί πριν από την Νέα Σελήνη με αποτέλεσμα να χάσω την ευκαιρία την εικόνα των νυχτερινού ουρανού πάνω από την παραλία. Είδα μια φωτογραφία του Γαλαξία πάνω από το Ναυάγιο από έναν τοπικό φωτογράφος, τον Νίκο Κοντοσταυράκη. Ήμουν έκπληκτος. Άρχισα να αναζητώ στο Vimeo, και το YouTube, εάν υπάρχει κάποιο βίντεο σαν αυτό και δεν βρήκα τίποτα. Αυτό με παρακίνησε, με έκανε να θέλω να επιστρέψω και να κάνω μια ταινία μικρού μήκους, Timelapse – που θα περιελάμβανε τα πιο όμορφα μέρη του νησιού".

Ρωτάμε τον Maciej πόσο χρόνο χρειάστηκε για τα γυρίσματα: "Χρειάστηκαν 4 ταξίδια στην Ζάκυνθο 840 ώρες που αφιερώνονται στη Ζάκυνθο, 2.000 χιλιόμετρα ταξιδιών στο νησί, 28 ημέρες γυρισμάτων, 3TB Τimelapse βίντεο 380 ώρες λήψεων, 100 κιλά βάρους εξοπλισμός για την  ταινία. Περάσαμε 15 νύχτες κάτω από τον ουρανό. Μερικές μέρες γυρίζαμε 24/7".

Όσο αφορά τις φωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποίησε ανέφερε: "Canon 6D, 2x 5D Mark III, 5D Mark II, 7D και η Canon φακούς L. Ο εξοπλισμός ελέγχου κίνησης ήταν: DitoGear Multi-Axis".

Ρωτήσαμε τον δημιουργό που εργάζεται: "Είμαι παραγωγός και εργάζομαι ως ανεξάρτητος κινηματογραφιστής" και προσθέτει ότι η “ επικεντρώνεται κυρίως στο timelapse cinematography."

Όσο αφορά για τη γνώμη του για την Ελλάδα αναφέρει: "Όμορφη χώρα, η οποία έχει πολλά να προσφέρει. Είμαι ερωτευμένος με τα νησιά σας και ελπίζω να γυρίσω κάποια άλλη ταινία για ένα από αυτά. Υπέροχα τοπία- Η Ελλάδα είναι πολύ φωτογενής. Έμεινα έκπληκτος από τα τόσα πολλά νησιά που έχει η Ελλάδα. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί και ανοικτή, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου ήταν πολλοί που με βοήθησαν".

Behind The Timelapse - Ναυάγιο

Sponsored Post