ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
11/03/2015 06:24 EET | Updated 11/03/2015 06:24 EET

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση δεν θέλει να έρθει η τρόικα μήπως και την πάρει καμιά κάμερα

Sooc

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μην έλθουν τα κλιμάκια στην Αθήνα και τους πάρει καμία κάμερα, ενώ στην ίδια ώρα στις Βρυξέλλες συνομιλούν με τους ίδιους που συνομιλούσαμε και εμείς, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΙ, κάνοντας λόγο για «θέατρο του παραλόγου». Στο μεταξύ, πρόσθεσε, η οικονομία βυθίζεται και θα χαθεί και ο στόχος 1,5% του πλεονάσματος.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει καταφέρει να βάλει όλη την Ευρώπη απέναντι στην Ελλάδα» τόνισε. Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι «δεν κάνει καλό στη χώρα αυτή η ακραία ρητορική και αυτού του είδους η πόλωση».

Χαρακτήρισε δε τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο ως «καλύτερο φίλο της ΑΔΕΔΥ» και διερωτήθηκε αν η μεταρρύθμιση στο δημόσιο θα γίνει με 40.000 μονιμοποιήσεις. 

Όσον αφορά τα εσωκομματικά της ΝΔ είπε ότι ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε να αλλάξει πολλά, και ένα από αυτά πρέπει να είναι να υπάρξουν πιο συλλογικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων στο κόμμα. «Το ζήτημα της αλλαγής αρχηγού, μπαίνει με δύο τρόπους: Η να παραιτηθεί ο ίδιος, ή να το ζητήσει το 1/3 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή της Πολιτικής Επιτροπής... Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κόμματα».