ΔΙΕΘΝΕΣ
11/03/2015 09:37 EET | Updated 11/03/2015 10:20 EET

Ρωσία: Έχουμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε πυρηνικά όπλα στην Κριμαία

Andrew Burton via Getty Images
NOVOAZOVSK, UKRAINE - MARCH 04: A pro-Russian seperatist stands guard at a check point on the road heading to Mariupol on March 4, 2015 in Novoazovsk, Ukraine. Novoazovsk lies east of the port city of Mariupol, which many believe pro-Russian rebels may try to take control of next, in an effort to create a land bridge between the Russian annexed peninsula of Crimea and mainland Russia. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, την Κριμαία, την οποία η Μόσχα προσάρτησε πέρυσι, δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το Reuters.

«Δεν γνωρίζω εάν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην περιοχή αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζω και εάν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξή τους, ωστόσο επί της αρχής η Ρωσία μπορεί να το πράξει» δήλωσε Ο Μιχαήλ Ουλιανόφσκ, επικεφαλής του τμήματος ελέγχου όπλων του υπουργείου Εξωτερικών, μιλώντας στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου γίνονται τη στιγμή που εκατοντάδες αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα έχουν καταφθάσει στις χώρες της Βαλτικής στο πλαίσιο αποστολής που κύριο σκοπό έχει να καθησυχάσει τις ΝΑΤΟϊκές χώρες που ανησυχούν για τις ρωσικές ενέργειες στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η μεταφορά των τεθωρακισμένων συμπίπτει με την ανάπτυξη μιας αμερικανικής μεραρχίας πεζικού και ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα.

Εν τω μεταξύ αν και παραμένει σε ισχύ κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, δεν έχουν παύσει η σποραδικές συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων του Κιέβου.

Η διένεξη έχει αυξήσει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να κατηγορεί την Ε.Ε. ότι καλλιεργεί κλίμα σύγκρουσης.

Σημειώνεται πως από την έναρξη των συγκρούσεων τον περασμένο Απρίλιο περισσότεροι από 5.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 12.972.

Sponsored Post