Κυνηγούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ακόμα και μέσα στη Σχολή

Κυνηγούσαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ακόμα και μέσα στη Σχολή
Eurokinissi

Αιτία για να ανοίξουν στόματα από το προσωπικό της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων έγινε η ολοκλήρωση της Διοικητικής Εξέτασης από κλιμάκιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξαφάνιση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως προέκυψε από το πόρισμα που εστάλη στον Εισαγγελέα την περασμένη Δευτέρα, υπήρχαν άτομα που ήξεραν «πρόσωπα και καταστάσεις» σε σχέση με το bullying κατά του αγνοούμενου φοιτητή και δεν είχαν καταθέσει στην Αστυνομία. Πρόκειται για μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής που έβλεπαν καθημερινά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και κλήθηκαν να καταθέσουν στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τα όσα γνωρίζουν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μία από αυτές τις καταθέσεις κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική και φωτίζει ακόμα περισσότερο περιστατικά που δείχνουν ότι η Σχολή είχε μετατραπεί σε βασανιστήριο για τον 20χρονο. Επιβεβαιώνει ότι ο Βαγγέλης έπεφτε θύμα επιθέσεων ακόμα και μπροστά στα μάτια καθηγητών ή μπροστά στα μάτια του διοικητικού προσωπικού τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στην Εστία.

Γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα επεισόδια, ανάλογης σκληρότητας με αυτά που προκύπτουν από καταθέσεις φοιτητών. «Τον κυνηγούσαν μέσα στη Σχολή. Μία φορά είχε μπει στην αίθουσα κατακόκκινος. Σφαλιάρες, σπρωξίδια, ύβρεις. Τα πρόσωπα που εμπλέκονται είναι τα ίδια και πολύ συγκεκριμένα. Νέες καταθέσεις μπορεί να μας οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου», τονίζει πηγή από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Στα Ιωάννινα μεταβαίνει σήμερα για ακόμα μία φορά ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πιθανότερο είναι ο Βαγγέλης να μην έφυγε ποτέ από το νομό. Εκεί συνεχίζονται οι έρευνες κατά μήκος της λίμνης με τη βοήθεια ανδρών της Πυροσβεστικής.

Δημοφιλή