ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2015 07:36 EET | Updated 12/03/2015 07:36 EET

ΗΠΑ: Πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας μέθυσαν και «καρφώθηκαν» με το αυτοκίνητο στα στηθαία ασφαλείας του Λευκού Οίκου

ASSOCIATED PRESS
The North Lawn of the White House, on Tuesday, March 10, 2015 in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)

Εσωτερική έρευνα σε βάρος δύο πρακτόρων της έχει αρχίσει η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την προστασία του προέδρου: σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά από ένα «μεθυσμένο βράδυ» χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους τα στηθαία ασφαλείας που είναι εγκαταστημένα μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου όταν αξιωματικοί που ήταν παρόντες στο αμερικανικό προεδρικό μέγαρο προσπάθησαν να σταματήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι οδηγούσαν ένα αυτοκίνητο και να τους κάνουν αλκοτέστ ώστε να μετρηθεί το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα τους.

Ο εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας, Μπράιαν Λίρι, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι έχει ήδη ανοίξει η έρευνα, δηλώνοντας ότι αυτή έχει ανατεθεί στον Γενικό Επιθεωρητή του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS). Δεν παρείχε καμία άλλη ένδειξη σχετικά με τη φύση των κατηγοριών εναντίον των δυο πρακτόρων ο ένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για την προστασία της ομάδας του προέδρου Ομπάμα.

Μια σειρά από γεγονότα μαστίζουν την ελίτ των μυστικών πρακτόρων που αποτελείται από περίπου 6.500 άνδρες και γυναίκες των οποίων τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη μόνιμη προστασία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και περίπου τριάντα προσωπικοτήτων.

Η εικόνα της Μυστικής Υπηρεσίας έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια από τα σκάνδαλα που σχετίζονται με την πορνεία και το αλκοόλ, ενώ η επιχειρησιακή της αξιοπιστία καταβαραθρώθηκε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ένας πολίτης με ένα μαχαίρι κατάφερε να περάσει το φράχτη του Λευκού Οίκου, να τρέξει δεκάδες μέτρα έως ότου μπει σε ένα δωμάτιο υποδοχής όπου εκεί συνελήφθη.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)