ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/03/2015 12:50 EET | Updated 13/03/2015 12:50 EET

Αντιδράσεις για τη κατάληψη στη Νομική. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζητά πανεπιστημιακή φύλαξη

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάληψη της Νομικής Αθηνών από κουκουλοφόρους το πρωί της Παρασκευής, που ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση των φυλακών Γ' τύπου.

Το Ποτάμι με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «εκατοντάδες φοιτητές της Νομικής πετάγονται μια άλλη μια φορά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας και χάνουν τα μαθήματά τους επειδή κάποιες ομάδες αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη της σχολής. Είναι ευθύνη των πρυτανικών Αρχών και της οργανωμένης Πολιτείας να δώσουν λύση».

Η νεολαία την ΝΔ, τονίζει ότι «για ακόμα μια φορά βιώνουμε τη «δημοκρατία» που επικρατεί στο ελληνικό Πανεπιστήμιο». Και επισημαίνει ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και εγγυητής της ομαλότητας μέσα στα ιδρύματα». Κάλεσε δε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός που αμαυρώνει και υποβαθμίζει για άλλη μία φορά το Πανεπιστήμιό μας καθώς και την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος». Κλείνοντας επανέλαβε πάλι την πρόταση για πανεπιστημιακή φύλαξη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 το πρωί περίπου 20 άτομα φορώντας κουκούλες, εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής και προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου.

Sponsored Post