ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/03/2015 05:11 EET | Updated 16/03/2015 09:55 EET

Στους 70.000 αναμένεται να "κλείσει" ο αριθμός των φετινών εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

eurokinissi

Μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων, αφού δηλαδή ολοκληρωθεί η εν εξελίξει διαβούλευση με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φετινός αριθμός εισακτέων δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά από τον περσινό και θα κινηθεί περίπου στις 70.000 για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ- πέραν των στρατιωτικών και των αστυνομικών σχολών.

Στις εσωτερικές κατανομές των εισακτέων η γενική γραμμή πρότασης είναι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, να κρατηθούν ψηλά τα ποσοστά εισαγομένων στα περιφερειακά ΑΕΙ και να μειωθούν στα κεντρικά.

Για το θέμα των μετεγγραφών τα πράγματα προς το παρόν είναι ασαφή. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας, πάντως, με δηλώσεις του τόνισε ότι έχει «κλείσει την κάνουλα» των μετεγγραφών για φέτος, προετοιμάζοντας του υποψηφίους να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τους, γνωρίζοντας ότι θα φοιτήσουν στις σχολές που θα δηλώσουν όσο μακριά και αν είναι.

Ο υπουργός μιλά για θέσπιση αυστηρών κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων προκειμένου να σταματήσει η υπέρμετρη επιβάρυνση των κεντρικών ΑΕΙ.