ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/03/2015 15:08 EET | Updated 16/03/2015 15:08 EET

Θέμα Grexit από τον Αυστριακό Υπουργό Εξωτερικών που δηλώνει ενοχλημένος από τους κακούς τρόπους της Ελλάδας

SAMUEL KUBANI via Getty Images
Austria's Minister for Foreign Affairs and Integration Sebastian Kurz

Θέμα «Grexit» επανέφερε σήμερα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, με δηλώσεις του στο περιθώριο του Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Ο 29χρονος Κουρτς, μέλος του Λαϊκού Κόμματος που συγκυβερνά με τους σοσιαλδημοκράτες, δήλωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «δεν αποτελεί ένα σενάριο που πρέπει να αποκλείεται, αλλά το τελείως αντίθετο».

Είπε μάλιστα ότι θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση παράλληλα με τις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών κάτι που ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς είπε επίσης πως ο τόνος που μεταφέρει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις «χαλάει« το πνεύμα συναίνεσης και σεβασμού που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ειδικότερα οι δηλώσεις από ελληνικής πλευράς προς την κατεύθυνση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Μέρκελ «κάθε άλλο παρά βοηθούν» και από τη σκοπιά του είναι «πολύ περιττές», πρόσθεσε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.