ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/03/2015 16:35 EET | Updated 18/03/2015 17:05 EET

Παρέμβαση Ομπάμα σε Μέρκελ υπέρ της Ελλάδας

ASSOCIATED PRESS
President Barack Obama listens as German Chancellor Angela Merkel speaks during their joint news conference in the East Room of the White House in Washington, Monday, Feb. 9, 2015. The leaders were expected to discuss the ongoing conflict in Ukraine, and arming Ukrainian fighters to wage a more effective battle against Russian-backed separatists. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ στο Βερολίνο υπέρ της Ελλάδας, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη εξαμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα. Όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ζητώντας μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα που θα βασίζεται μεν σε μεταρρυθμίσεις με στόχο την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη, μέσα στη Ζώνη του ευρώ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου υπογραμμίζεται ότι οι δύο ηγέτες «εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα βασίζεται σε πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη εντός της ευρωζώνης».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε να κάνει την παρέμβαση γιατί θεωρεί ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η Ελλάδα χρειάζεται την παγκόσμια αλλά και την ευρωπαϊκή οικονομία δίπλα της. Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την Ουκρανία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ικανοποιείται το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση του ελληνικού ζητήματος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες, αύριο Πέμπτη.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, η εξαμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ. την Πέμπτη. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα, ενώ σε όλους τους τόνους διανηνύει ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω στις εξαγγελίες.

Sponsored Post