Οι Financial Times για το παρασκήνιο της μίνι συνόδου: Τι ζήτησε και τι δεν πήρε ο Τσίπρας

Οι Financial Times για το παρασκήνιο της μίνι συνόδου: Τι ζήτησε και τι δεν πήρε ο Τσίπρας
Sooc

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συμφώνησε να επιταχύνει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις , αλλά απέτυχε να διασφαλίσει μια γρήγορη χρηματοδότηση για τα άδεια ταμεία της κυβέρνησης του», ήταν το συμπέρασμα των Financial Times.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου την ΕΚΤ, ότι στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία, καθώς εμποδίζει την κυβέρνηση να αντλήσει ρευστότητα από την έκδοση περισσότερων έντοκων γραμματίων, που αγοράζουν σχεδόν αποκλειστικά οι τράπεζες. Η απάντηση του Ντράγκι ήταν πως η ΕΚΤ ήδη παρέχει περισσότερα από 100 δισ έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες, αλλά ότι οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπουν την χρήση αυτών των δανείων για την αγορά έντοκων γραμματίων.

Nein από την Μέρκελ για την είσπραξη του 1,8 δισ από τα κέρδη των ομολόγων

Σύμφωνα με τους FTTimes, ο Τσίπρας έθεσε και πάλι το θέμα της άμεσης είσπραξης από την Ελλάδα του 1,8 δισ από τα κέρδη που αποκόμισε η ΕΚΤ από την αγορά των ελληνικών ομολόγων το 2010.

Η κ. Μέρκελ απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο, επιμένοντας ότι τα κέρδη θα αποδοθούν στην Ελλάδα μόνο όταν υιοθετηθεί το πλήρες πακέτο των μεταρρυθμίσεων.

Δημοφιλή