Η 14χρονη Βαλεντίνα Μορέιρα από τη Χιλή αλλάζει γνώμη για την ευθανασία

Η 14χρονη Βαλεντίνα Μορέιρα αλλάζει γνώμη για την ευθανασία

Η Βαλεντίνα Μορέιρα, από την Χιλή, είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη παγκοσμίως συγκινώντας εκατομμύρια ανθρώπων, μέσα από ένα βίντεο που είχε δημιουργήσει, για να παρακαλέσει την Χιλιανή πρόεδρο, Μισέλ Μπατσελέτ, να της επιτρέψει να δώσει τέλος στην ζωή της. Σήμερα, ωστόσο, έπειτα από τη μαζική υποστήριξη και συμπαράσταση που έχει δεχθεί ο πατέρας της αναφέρει πως η κόρη του φαίνεται να αλλάζει άποψη.

Μια επίσκεψη από μια οικογένεια από την Αργεντινή τα παιδιά της οποίας πάσχουν επίσης από την αθεράπευτη νόσο κατάφερε να συγκινήσει τη 14χρονη. Ειδικότερα, η Βαλεντίνα συνάντησε έναν ασθενή ο οποίος πάσχει επίσης από κυστική ίνωση και έχει επιζήσει και μετά την ηλικία των 20.

Η κυστική ίνωση είναι μια ασθένεια που προσβάλλει διάφορα όργανα, αλλά κυρίως τους πνεύμονες, προκαλώντας συνεχόμενες μολύνσεις που βλάπτουν τους ιστούς. Από την ίδια ασθένεια πέθανε και ο μεγαλύτερος αδερφός της 14χρονης, όταν ήταν μόλις 6 ετών.

Η Βαλεντίνα είχε φτιάξει ένα βίντεο «επειδή κουράστηκε να ζει με την ασθένεια», όπως ανέφερε και ήθελε να «μπορέσει να κοιμηθεί για πάντα». Η πρόεδρος της Χιλής συγκινημένη με την ιστορία της την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αναγκάστηκε να απορρίψει το αίτημα της, καθώς στην χώρα η ευθανασία απαγορεύεται δια νόμου.

Η ίδια η Βαλεντίνα, μιλώντας στην εφημερίδα της χώρας της El Mercurio, ομολόγησε πως «υπάρχουν άνθρωποι που με έχουν κάνει να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου».

*Το άρθρο αυτό έχει μεταφραστεί από την αγγλική έκδοση της HuffPost

Δημοφιλή