Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η τουρκική κατοχή στην Κύπρο

Παυλόπουλος: Απαράδεκτη η τουρκική κατοχή στην Κύπρο
Sooc

Ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί να τελεί υπό κατοχή, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών της Κύπρου, Γ. Λιλλήκα.

Παράλληλα, ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε αδιανόητη και απαράδεκτη την τουρκική κατοχή, στην Κύπρο.

Υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τον διαβεβαίωσε: «Αυτό για μένα είναι ένα θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό» και επισήμανε την αμέριστη, δεδομένη και διαρκή συμπαράστασή του προς τον κυπριακό Ελληνισμό.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στον κ. Λιλλήκα πως αυτές τις επισημάνσεις τις συμπεριέλαβε στο μήνυμά του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών συνεχάρη τον κ. Παυλόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή του στον κυπριακό Ελληνισμό. «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε, πιστεύω ότι η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα μια ελεύθερη Κύπρο» σημείωσε ο κ. Λιλλήκας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πρέπει να διαμορφωθεί πανεθνική στρατηγική.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή