Ποτάμι: Ο Τσίπρας αποκάλυψε στη Μέρκελ αυτό που δεν ομολογεί στον λαό. Τα ταμεία είναι άδεια

Ποτάμι: Ο Τσίπρας αποκάλυψε στη Μέρκελ αυτό που δεν ομολογεί στον λαό. Τα ταμεία είναι άδεια
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Sooc

Σφοδρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση το Ποτάμι με ανακοίνωσή του σχετικά με την επιστολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, η επιστολή «επιβεβαιώνει τους φόβους μας: «Ο πρωθυπουργός αποκαλύπτει στην καγκελάριο της Γερμανίας αυτό, που αρνείται να ομολογήσει στον ελληνικό λαό. Τα ταμεία είναι άδεια και ο κίνδυνος στάσης πληρωμών μεγάλος».

«Είναι δραματικό να ακούς από τον Πρωθυπουργό ότι ήρθε κιόλας η στιγμή, που η κυβέρνησή του θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πληρώσει μισθούς και συντάξεις ή αν θα εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, όπου παράλληλα υποστηρίζεται ότι, εδώ και δύο μήνες, «στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις μας με τους εταίρους μας. Τους επισημάναμε και στη Βουλή ότι η οικονομία αιωρείται στο χείλος του γκρεμού και οι καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελός μας αλλά θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να διαπραγματευθεί κάποια στιγμή με την πλάτη στον τοίχο».

Εάν ο κ. Τσίπρας θέλει να «γυρίσει το παιχνίδι», αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πρέπει να «επιβάλει στην κυβέρνησή του άλλους ρυθμούς, άλλες προτεραιότητες και άλλον τρόπο σκέψης. Πρέπει επιτέλους να καταλήξουν στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, να τις συζητήσουν με τους εταίρους μας και να τις κάνουν γνωστές στον ελληνικό λαό. Οι μεγαλοστομίες, οι ιδεοληψίες και οι εθνικιστικές εξάρσεις δε λύνουν προβλήματα. Αντιθέτως τα περιπλέκουν. Η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ειλικρίνεια, θάρρος, γνώση».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση εκφράζεται η ελπίδα ο πρωθυπουργός το βράδυ στο Βερολίνο να μπορέσει να «απομακρύνει τα σύννεφα, που οι ακραίοι στην Ελλάδα και την Γερμανία έχουν δημιουργήσει... η λύση δεν είναι οι δογματικές εμμονές σε συνταγές λιτότητας αλλά ένα πλαίσιο ανάπτυξης που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα».

Δημοφιλή