«Οδύσσεια» για πάνω από 24 ώρες για τους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Το απόγευμα η ρυμούλκηση

«Οδύσσεια» για πάνω από 24 ώρες για τους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Το απόγευμα η ρυμούλκηση
Ροδιακή

Τις απογευματινές ώρες σήμερα και μετά την εξασθένηση των ανέμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε προχθες το βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Το ρυμουλκό που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ, αναγκάστηκε να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια.Σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου.

Στο μεταξύ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε χθες στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας,ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Δημοφιλή