Οπαδός του...Grexit διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία του Τσίπρα, καταγγέλλει το Ποτάμι

Οπαδός του...Grexit διορίστηκε ως ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία του Τσίπρα, καταγγέλλει το Ποτάμι
sooc

Υποστηρικτής του Grexit και της επιστροφής της χώρας στη δραχμής διορίστηκε, σύμφωνα με το Ποτάμι, ως ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Τύπου της γενικής γραμματείας του Πρωθυπουργού (ΦΕΚ 131).

Σύμφωνα με το κόμμα της αντιπολίτευσης, πρόκειται για τον κ.Γιάννη Αλμπάνη ο οποίος «Στις 15 Μαρτίου στο rednotebook.gr αρθρογράφησε με τίτλο “Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο”. Ο διορισμός του είχε γίνει δύο μέρες νωρίτερα, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το Ποταμιού: «Είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους. Αυτούς δηλαδή που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή. Δυστυχώς, η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: Είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια «να βολευτούν όλα τα στελέχη μας», άρα και κάποιοι ακραίοι, είτε –το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται πλέον σοβαρά τέτοια σενάρια.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να απαντήσουν. Συμφωνούν ή όχι με την διαπίστωση του νέου πρωθυπουργικού συμβούλου: “Το Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο”. Ανοίγει όντως “προοπτικές” ένα Grexit; Πως θα ερμηνευόταν αλήθεια από την ελληνική κυβέρνηση αν ένας σύμβουλος της κας Μέρκελ ή του κ. Γιούνγκερ αρθρογραφούσε υπέρ του Grexit; Ευτυχώς, αυτό το ερώτημα είναι υποθετικό. Αλλά, δυστυχώς, αυτό που δεν έγινε από σύμβουλο της κας Μέρκελ, γίνεται από σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα».

Δημοφιλή