ΠΑΣΟΚ: Η παράταση της δανειακής σύμβασης υπεγράφη παράνομα και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση

ΠΑΣΟΚ: Η παράταση της δανειακής σύμβασης υπεγράφη παρανόμως και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση
sooc

Παράνομα και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση υπογράφηκε η παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης», τονίζει σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/ παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης" που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, γιατί δεν αρκεί η επίκληση της γενικής αρμοδιότητας του υπουργού Οικονομικών να συνάπτει δανειακές συμβάσεις κατά το νόμο περί δημοσίου λογιστικού. Εδώ δεν έχουμε μια τρέχουσα και συνήθη δανειακή σύμβαση, αλλά ένα ολόκληρο πρόγραμμα στήριξης που παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμη σοβαρότερο. Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα κατά τον νόμο περί δημοσίου λογιστικού να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ του ΤΧΣ και μετά να τρέχει και να παρακαλάει να του δώσουν πίσω το 1,2 δισ., ενώ η διοίκηση του ΤΧΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή της ότι καλώς επιστράφηκαν και τα 11 δισ. σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.Όμως γιατί ανακαλύπτουν κάποιοι σήμερα την πυρίτιδα; Όλα αυτά τα έχουμε πει αναλυτικά, διανέμοντας και τα σχετικά έγγραφα ήδη από τις 18/2, ημέρα της συνάντησης των κυρίων Τσίπρα και Βενιζέλου, ενόψει της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Τα ίδια έγγραφα κατατέθηκαν ξανά στη Βουλή από τον κ. Βενιζέλο στη συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής 20 Μαρτίου.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω; Δυστυχώς ναι και μάλιστα κατά κυριολεξία».

Τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά με τη διαχείριση των αποθεματικών της Περιφέρειας Αττικής, σε άλλη ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Τα αποθεματικά της Περιφέρειας τα εξασφάλισε ο Γιάννης Σγουρός έπειτα από μια νοικοκυρεμένη διοίκηση και η Ρένα Δούρου τον λοιδορούσε προεκλογικά εξαπατώντας τους πολίτες. Τώρα, αντί να τα προσφέρει με έργο στους πολίτες της Αττικής, όπως έκανε ο Γιάννης Σγουρός, η κ. Δούρου τα στέλνει στο ΔΝΤ μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.Καμμένος-ΟΥΚάδες».

Ηθικό αυτουργό και ψευδόμενο θεωρεί, εξάλλου, το ΠΑΣΟΚ τον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση και αναφέρει σχετικά: «Ο κ. Καμμένος μετά την κατακραυγή για τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚάδων στην παρέλαση αντί να αναλάβει τις ευθύνες του - γιατί αυτός είναι ο ηθικός αυτουργός - κατέφυγε για μια ακόμη φορά σε μεγαλειώδη ψέματα δηλώνοντας ότι το βίντεο είναι από τη περσινή χρονιά, πράγμα που διέψευσε αμέσως η Eurokinissi. Τελικά αυτή είναι η συγκολλητική ύλη που ενώνει τους ΣΥΡΙΖΑ-AΝΕΛ: Το ψέμα, η παραπλάνηση και η πολιτική εξαπάτηση. Μόνο που πλέον όλοι τους πήραν είδηση».

Δημοφιλή