Προσπάθεια αποκόλλησης του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών

Προσπάθεια αποκόλλησης του «Βιτσέντζος Κορνάρος». Μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών

Προσπάθεια αποκόλλησης έχει ξεκινήσει ο πλοίαρχος του «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο έχει παγιδευτεί κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, καθώς έχει υπάρξει μικρή βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Η προσπάθεια καταβάλλεται με τη βοήθεια τουριστικού σκάφους.

Στο πλοίο επιβαίνουν 227 επιβάτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά.

Το ρυμουλκό που κατευθυνόταν στο σημείο από τη Μύκονο, λόγω του καιρού αναγκάστηκε να προσεγγίσει από το βράδυ της Πέμπτης την Αστυπάλαια, όπου παραμένει.

Πηγές από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισαν, ότι ο πλοίαρχος έχει αναφέρει πως το πλοίο βρίσκεται κοντά στο λιμενοβραχίονα. Ανέφερε επίσης, ότι το σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο είναι αμμώδης περιοχή και μετά την εξασθένηση των ανέμων θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αποκόλληση του πλοίου με ιδία μέσα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πλοίαρχο, υπάρχει κάποιος εκνευρισμός μεταξύ των επιβατών, αλλά η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Το πρωί έγινε μεταφορά κάποιων βρεφικών ειδών και φαρμάκων με ένα σκάφος αναψυχής στο πλοίο.

Το πλήρωμα παρέχει από την πρώτη στιγμή στους επιβάτες σίτιση και ενδιαίτηση, ενώ στο λιμάνι της Κάσου έχουν φθάσει με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιθεωρητές και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο της κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή