ΔΙΕΘΝΕΣ
28/03/2015 05:06 EET | Updated 28/03/2015 05:07 EET

«Μία μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει το σύστημα και όλοι θα μάθουν το όνομά μου»: Αποκαλύψεις από την πρώην σύντροφο του Λούμπιτς

Getty Images via Getty Images
FRANKFURT, GERMANY - SEPTEMBER 13: In this photo released today, co-pilot of Germanwings flight 4U9525 Andreas Lubitz participates in the Airport Hamburg 10-mile race on September 13, 2009 in Hamburg, Germany. Lubitz is suspected of having deliberately piloted Germanwings flight 4U 9525 into a mountain in southern France on March 24, 2015 and killing all 150 people on board, including himself, in the worst air disaster in Europe in recent history. (Photo by Getty Images)

Η πρώην σύντροφος του πιλότου της μοιραίας πτήσης 4U9525 που συνετρίβη στις Άλπεις σπάει τη σιωπή της σχετικά με τον Αντρέα Λούμπιτς.

Η ίδια αποκάλυψε σε γερμανική εφημερίδα ότι θυμάται τον Λούμπιτς να της λέει έναν χρόνο πριν ότι «μία μέρα θα κάνω κάτι που θα αλλάξει το σύστημα και τότε όλοι θα μάθουν το όνομά μου και θα το θυμούνται».

Επιπλέον, αναφέρει για τον Λούμπιτς ότι ήταν ένας βασανισμένος και απρόβλεπτος άνθρωπος που έκρυβε πολύ καλά ακόμα και τις πιο σκοτεινές του σκέψεις και ξυπνούσε μέσα στη νύχτα από τους εφιάλτες που έβλεπε φωνάζοντας «πέφτουμε».

Η ίδια δεν είχε δώσει μεγάλη σημασία στα λεγόμενά του αλλά όταν άκουσε για τη συντριβή της πτήσης της Germanwings, θυμήθηκε την ανατριχιαστική προφητεία του Λούμπιτς και όπως ανέφερε στην γερμανική Bild, «ποτέ δεν κατάλαβα τι σήμαινε αυτό που έλεγε, αλλά τώρα είναι ξεκάθαρο».

Οι έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τον Λούμπιτς να «ρίξει» το αεροπλάνο, παρασύροντας στον θάνατο άλλους 149 ψυχές συνεχίζονται.

Προς το παρόν, τα στοιχεία που έχουν βρεθεί δείχνουν ότι ο Αντρέας Λούμπιτς απέκρυψε ότι έπασχε από ασθένεια από τους εργοδότες του.

Μάλιστα, την ημέρα που συνέβη το τραγικό συμβάν της συντριβής, γιατρός είχε γράψει αναρρωτική άδεια στον Λούμπιτς, εκείνος την έσκισε και πήγε κανονικά στη δουλειά, αποκρύπτοντας το γεγονός από την εταιρεία. Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν σκισμένα έγγραφα αναρρωτικής άδειας, που περιέχουν λεπτομερή στοιχεία, και αφορούν και την ημέρα του γεγονότος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας. Δεν προσδιορίζεται ωστόσο το είδος της ασθένειας.

«Κατασχέθηκαν έγγραφα με ιατρικό περιεχόμενο που δείχνουν διαγνωσμένη νόσο και αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή από τους γιατρούς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν ιατρικά σημειώματα που αναφέρουν ότι είναι ανίκανος προς εργασία, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, που βρέθηκαν σκισμένα, τα οποία ήσαν πρόσφατα και αφορούσαν ακόμη και την ημέρα του εγκλήματος, υποστηρίζουν το συμπέρασμα, που βασίζεται στην προκαταρκτική εξέταση, ότι ο νεκρός είχε αποκρύψει την ασθένειά του από τον εργοδότη του και τους συναδέλφους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα έγγραφα βρέθηκαν κατά τις έρευνες στα σπίτια του Λούμπιτς στο Ντίσελντορφ και το Μονταμπάουρ στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Με πληροφορίες από