ΔΙΕΘΝΕΣ
30/03/2015 04:32 EEST

Η Μπόκο Χαράμ σπέρνει τον πανικό στα εκλογικά κέντρα της Νιγηρίας

Anadolu Agency via Getty Images
KANO, NIGERIA - MARCH 28: A Nigerian man gives finger prints to register at Daawa polling station in Nasarawa region of Kano, Nigeria on 28 March 2015. Millions of voters head to the polls in the Nigerian general elections after being delayed for over a month due to Boko Haram. (Photo by Mohammed Elshamy/Anadolu Agency/Getty Images)

Πολεμιστές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν σε εκλογικά κέντρα στην βορειοανατολική Νιγηρία, με αποτέλεσμα την Κυριακή να τεθεί αίτημα ακύρωσης των εκλογών στο νότιο τμήμα της χώρας, λίγες ώρες πριν βγουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ανεξάρτητου Εθνικού Φορέα Εκλογών, Αταχίρου Τζέγκα, δύο εργαζόμενοι σε εκλογικό κέντρο σκοτώθηκαν το Σάββατο σε μια προσπάθεια της Μπόκο Χαράμ να σταματήσει τις εκλογές. Η διαδικασία παρ' όλα αυτά συνεχίστηκε και την Κυριακή σε ορισμένες περιοχές της Νιγηρίας, όπου λόγω κάποιων τεχνικών προβλημάτων κάποιοι ψηφοφόροι δεν είχαν την δυνατότητα να ψηφίσουν την επίσημη μέρα των εκλογών.

Η μάχη για την προεδρία της πλουσιότερης χώρας της Αφρικής γίνεται ανάμεσα στον 57χρονο Τζόναθαν Γκούντλακ, ένα χριστιανό από τη νότια περιοχή της Νιγηρίας, και τον 72χρονο Μουχαμαντού Μπουχάρι, έναν δικτάτορα από τον κατά κόρον μουσουλμανικό βορρά.

Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου, αν όμως δεν προκύψει καθαρή νίκη, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί.

Το κείμενο μεταφράστηκε από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post.