ΕΙΔΗΣΕΙΣ
30/03/2015 09:22 EEST | Updated 30/03/2015 09:22 EEST

Ο δρόμος της Εθνικής μας προς το EURO

Sport24

Η ολοκλήρωση του α' γύρου του 6ου ομίλου, βρίσκει την Εθνική στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη. Ούτε με θαύμα η απευθείας πρόκριση, στόχος μόνο η τρίτη θέση. Δείτε το πρόγραμμα που απομένει.

Η Ελλάδα προσπάθησε απέναντι στην Ουγγαρία, είχε σαφέστατα καλύτερη εικόνα από την εποχή Ρανιέρι αλλά έμεινε και πάλι χωρίς νίκη. Το 0-0 της Βουδαπέστης διατήρησε την Εθνική στην τελευταία θέση και σε συνδυασμό με τις νίκες Ρουμανίας και Βορείου Ιρλανδίας, η απευθείας πρόκριση δεν μπορεί να έρθει ούτε με θαύμα.

Αν πάρει και τα 5 παιχνίδια η Ελλάδα στον β' γύρο, θα φτάσει τους 17 βαθμούς, με τη Ρουμανία να βρίσκεται ήδη στους 13 και την Βόρειο Ιρλανδία στους 12. Μοιάζει κάτι παραπάνω από απίθανο σενάριο η κατάληψη μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων, με τον ρεαλιστικό στόχο πλέον να είναι η 3η θέση που οδηγεί σε μπαράζ.

Η Ελλάδα υποδέχεται την τελευταία αγωνιστική την Ουγγαρία και φυσικά μόνο με νίκη θα ελπίζει στην τρίτη θέση. Γιατί αν έχει καλύψει στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια, τρεις βαθμούς από τους Μαγυάρους, τότε θα τους φτάσει και θα υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Για να καλυφθεί αυτή η διαφορά, χρειάζεται φυσικά και η νίκη επί της Φιλανδίας στο Καραϊσκάκης- με την οποία την προσπερνάμε- όπως και το διπλό στα Φαρόε στις 13 Ιουνίου. Όπως διαπιστώνετε, όλα τα παραπάνω μόνο εύκολα δεν μοιάζουν, αλλά η εικόνα της Εθνικής του Μαρκαριάν σε σχέση με το ναυάγιο-Ρανιέρι, κρατάει ζωντανή την ελπίδα.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

 

1. Ρουμανία 13 (7-1)

2. Βόρειος Ιρλανδία 12 (8-4)

3. Ουγγαρία 8 (4-3)

4. Φινλανδία 4 (5-7)

5. Νήσοι Φαρόε 3 (2-7)

6. Ελλάδα 2 (1-5)

 

Το πρόγραμμα του Β' Γύρου

 

6η αγωνιστική (13/6)

Νήσοι Φαρόε - Ελλάδα

Φινλανδία - Ουγγαρία

Βόρειος Ιρλανδία - Ρουμανία

 

7η αγωνιστική (4/9)

Ελλάδα - Φινλανδία

Ουγγαρία - Ρουμανία

Νήσοι Φαρόε - Βόρειος Ιρλανδία

 

8η αγωνιστική (7/9)

Ρουμανία - Ελλάδα

Βόρειος Ιρλανδία - Ουγγαρία

Φινλανδία - Νήσοι Φαρόε

 

9η αγωνιστική (8/10)

Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα

Ουγγαρία - Νήσοι Φαρόε

Ρουμανία - Φινλανδία

 

10η αγωνιστική (11/10)

Ελλάδα - Ουγγαρία

Νήσοι Φαρόε - Ρουμανία

Φινλανδία - Βόρειος Ιρλανδία

(Πηγή: Sport24)