ΔΙΕΘΝΕΣ
31/03/2015 18:48 EEST

Ουόρεν Μπάφετ: «Εποικοδομητική εξέλιξη για την Ευρώπη ένα Grexit»

ASSOCIATED PRESS
Billionaire investor Warren Buffet at the Allen & Company Sun Valley Conference in Sun Valley, Idaho, Friday, July 13, 2012. (AP Photo/Paul Sakuma)

Ως μια «εποικοδομητική εξέλιξη για την Ευρώπη» χαρακτήρισε σήμερα, Τρίτη, ο Ουόρεν Μπάφετ, εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της Berkshire Hathaway Inc, μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στο CNBC, σημείωσε πως «εάν τελικά αποχωρήσουν οι Έλληνες(από την Ευρωζώνη), αυτό μπορεί να μην είναι άσχημο για το ευρώ».

Επίσης, ανέφερε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν πιθανό να συντελέσει, ώστε τα κράτη μέλη της νομισματικής ένωσης να κατορθώσουν να καταλήξουν, όσον αφορά την κοινή, δημοσιονομική τους πολιτική, σε μια πιο άρτια συμφωνία.

Ο Ουόρεν Μπάφετ στάθηκε στην έννοια και την σημασία των κανόνων και της τήρησης τους από όλους, ενώ κατέληξε και πως «εάν επιτευχθεί μια καθολική συμφωνία για τη δημοσιονομική πολιτική μεταξύ των κρατών μελών ή κάτι παρόμοιο, για το ότι θα εννοούν αυτό που λένε, αυτό θα μπορούσε να είναι καλό».

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)