ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/03/2015 04:48 EEST | Updated 31/03/2015 04:49 EEST

Μέρκελ: Δεν με απασχολούν οι δημοσκοπήσεις, δουλεύουμε για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

World Economic Forum/Flickr
DAVOS/SWITZERLAND, 28JAN11 - Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany, speaks during the session 'Addressing Global and European Challenges' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 28, 2011.Copyright by World Economic Forumswiss-image.ch/Photo by Moritz Hager

«Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε προετοιμασμένη να εξαντλήσει τα όρια της δυσαρέσκειας των Γερμανών ψηφοφόρων, στην προσπάθειά της να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, εφόσον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει αυτό που πρέπει και παρουσιάσει ένα βιώσιμο οικονομικό σχέδιο» αναφέρεται σε δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται, η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από το Ελσίνκι, κατά την εκεί επίσκεψή της, ότι «δεν καθοδηγείται από δημοσκοπήσεις που αφορούν την εσωτερική αντιπολίτευση για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Μέρκελ ανέφερε:

«Αυτό που κάνω από πολιτικής πλευράς, δεν στηρίζεται στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες διαφέρουν αρκετά, αλλά μάλλον στο αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες που όλοι μας έχουμε». Και πρόσθεσε: «Αυτή θα είναι μια μακρά διαδικασία συζητήσεων. Όλοι δουλεύουμε για να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει ως μέλος στην ευρωζώνη».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)