ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31/03/2015 09:09 EEST | Updated 31/03/2015 09:10 EEST

Το Fair Play της χρονιάς στην ΕΠΣ Ξάνθης

Christof Koepsel via Getty Images
EUPEN, BELGIUM - MAY 07: The official Uefa Fair play logo is seen during the Womens Euro 2009 qualifier match between Belgium and Germany at the KAS-Stadium on May 7, 2008 in Eupen, Belgium. (Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images)

Τρομερό fair play σε αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Ξάνθης, μεταξύ του ΑΟ Βιστωνίδας και της Ελπίδας Σουνίου.

Πρόκειται για κίνηση του προπονητή της Βιστωνίδας, Νίκου Μαυρομάτη και της διοίκησης της ομάδας, που κερδίζει άξια το σεβασμό όλων και είναι διαφήμιση για το άθλημα.

Η ιστορία έχει ως εξής. Η Βιστωνίδα, ομάδα του νέου προέδρου της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργου Πανίδη, υποδέχτηκε στο γήπεδο της Φελώνης την εκ των ουραγών και αρκετά αδύναμη Ελπίδα Σουνίου, που λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, παρατάχθηκε στο γήπεδο με μόλις 10 παίκτες.

Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Βιστωνίδας Γιάννης Βασιλειάδης αποχώρησε τραυματίας. Όλοι περίμεναν να πραγματοποιηθεί η αναγκαστική, όμως ο Μαυρομάτης έδωσε εντολή να συνεχίσει η ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές, παρότι είχε παίκτες στον πάγκο και θα μπορούσε εύκολα να κάνει αλλαγή.

Μάλιστα στο ημίχρονο και ενώ το σκορ ήταν 4-0 υπέρ της ομάδας του, ο προπονητής της Βιστωνίδας είδε ακόμη έναν ποδοσφαιριστή του να νιώθει ενοχλήσεις. Αυτή τη φορά ήταν ο Ηλίας Μακράκης που δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι, με τον Μαυρομάτη να δίνει εντολή η ομάδα του, σεβόμενη και την προσπάθεια των αντιπάλων του, να... συνεχίσει με 9 παίκτες.

Αν και με παίκτη λιγότερο, η Βιστωνίδα πέτυχε άλλα 3 γκολ και τελικά κέρδισε με 7-0 την ουραγό Ελπίδα Σουνίου, όμως η γενικότερη νοοτροπία του προπονητή και του συλλόγου είναι άξια σεβασμού.