ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2015 08:18 EEST

Η Άννα Φρανκ πιθανόν πέθανε νωρίτερα από τύφο

ullstein bild via Getty Images
(GERMANY OUT) ' Anne Frank, German Jew who emigrated with her family to the Netherlands during the Nazi era. Separated from the rest of her family, she and her sister died of typhoid fever in the concentration camp Bergen-Belsen - As a 12-year old doing her homework - 1941 (Photo by ADN-Bildarchiv/ullstein bild via Getty Images)

Η Anne Frank πέθανε πιθανότατα από τύφο σε ένα ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

Η 15χρονη Γερμανίδα Εβραιοπούλα, σύμβολο για όλα τα θύματα του Ολοκαυτώματος, που έγραψε ένα ημερολόγιο ενώ κρυβόταν, μαζί με τους δικούς της και τέσσερις οικογενειακούς φίλους, σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας, πιθανώς να πέθανε στο στρατόπεδο Bergen-Belsen, τον Φεβρουάριο του 1945.

Η επίσημη ημερομηνία θανάτου της, η οποία έχει οριστεί από τις ολλανδικές αρχές μετά τον πόλεμο είναι το Μάρτιο του 1945. Ωστόσο οι ερευνητές, Erika Prins και Gertjan Broek, θεωρούν πως η Anne Frank και η αδερφή της είναι πολύ πιθανό να πέθαναν νωρίτερα.

Η νέα έρευνα μελέτησε τις υπάρχουσες μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, εγγράφων και αρχείων, συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον μίας νέας συνέντευξης.

Το ημερολόγιο, που είχε δοθεί στην Άννα ως δώρο για τα 13α γενέθλιά της, περιγράφει τα γεγονότα της ζωής της από τις 12 Ιουνίου 1942 μέχρι την τελευταία μέρα που έγραψε σ' αυτό, την 1η Αυγούστου 1944. Γραμμένο στα ολλανδικά, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες κι έγινε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου. Διασκευάστηκε για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο, ακόμα και για την όπερα.

ΠΗΓΗ: theguardian

Sponsored Post