ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/04/2015 14:27 EEST | Updated 01/04/2015 14:42 EEST

Μόλις ένας τροχονόμος και ένας σκοπός απέναντι στους αντιεξουσιαστές στη Βουλή. Το βίντεο της εισβολής

Μόλις ένας τροχονόμος και ένας σκοπός βρίσκονταν στην είσοδο του προαυλίου της Βουλής όταν έγινε η εισβολή των 25 αντιεξουσιαστών.

Και αυτό γιατί η νέα πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πρόκρινε σχέδιο απομάκρυνσης των διμοιριών των ΜΑΤ από το Σύνταγμα και την παρουσία στο σημείο μόνο διακριτικών και «αόρατων» αστυνομικών δυνάμεων.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σχολιάζουν την έφοδο στη Βουλή ως «μία κίνηση με πολύ έντονο συμβολισμό από πλευράς αντιεξουσαστών. Αυτό που φοβόμαστε είναι ότι μπορεί να γίνει προθάλαμος για την επόμενη κίνησή τους. Το μήνυμα που πέρασε είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε ακόμα και μέσα στο κοινοβούλιο».

Στο πλαίσιο υλοποίησης των εντολών της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στο Ζάππειο, στην οδό Φιλλελήνων στο υπουργείο Οικονομικών, στην Ηρώδου Αττικού και στην οδό Ακαδημίας στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Η τελευταία διμοιρία είναι που έκανε τις περίπου 20 προσαγωγές των ατόμων που εισέβαλλαν στο περιστύλιο της Βουλής.

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Πανούσης

Η εισβολή στη Βουλή, παρά τα λεγόμενα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση. Το περιστατικό αυτό σε συνδυασμό με το κύμα καταλήψεων που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να καλέσει στο Μαξίμου σήμερα στις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Το θέμα της σύσκεψης είναι η αντιμετώπιση των αντιδράσεων των αντιεξουσιαστών και οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ληφθούν για τη λύση του προβλήματος.

Sponsored Post