ΔΙΕΘΝΕΣ
02/04/2015 16:43 EEST | Updated 02/04/2015 16:44 EEST

Σε δίαιτα ο Πάπας Φραγκίσκος με εντολή γιατρού. Πάχυνε λόγω πίτσας, γλυκών και έλλειψης άσκησης

© Mazur/catholicnews.org.uk
Catholic Church England and Wales/Flickr
© Mazur/catholicnews.org.uk

Ως... αμετανόητος λάτρης της καλής πίτσας και των αργεντίνικων γλυκών, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν αναμενόμενο να πάρει μερικά κιλά, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς του να του συστήσουν αυστηρή δίαιτα

Όσοι γνώριζαν τον Χόρχε Μπεργκόλιο πριν από την εκλογή του στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, το 2013, σχολιάζουν τα ιταλικά μέσα, παρατήρησαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει παχύνει, κυρίως επειδή τρώει φαγητά με πολλά λιπαρά και δεν ασκείται πλέον, έχοντας ανατρέψει τον σπαρτιάτικο τρόπο ζωής που διήγε στο Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι γιατροί του 78χρονου Πάπα του σύστησαν να τρώει λιγότερα ζυμαρικά για να χάσει μερικά κιλά αλλά και να ανακουφίσει τους πόνους από την ισχιαλγία από την οποία πάσχει. Ο πάπας Φραγκίσκος αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα στην πλάτη.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στη μεξικανική τηλεόραση, ο Φραγκίσκος είχε πει ότι η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να μπορούσε να το... σκάσει από το Βατικανό για να κάνει βόλτα στη Ρώμη και να φάει πίτσα.

Η Ελιζαμπέτα Πικέ, η συγγραφέας μιας βιογραφίας του Μπεργκόλιο, υποστήριξε ωστόσο ότι ο Πάπας πάχυνε κυρίως επειδή δεν ασκείται και όχι επειδή τον έχει καταβάλει το άγχος λόγω του αξιώματός του.

Ο Φραγκίσκος «δεν τρώει πολύ», διαβεβαίωσε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν περπατάει πια όπως έκανε στο Μπουένος Άιρες και «για αυτό πιστεύω ότι πήρε βάρος», πρόσθεσε.

Πάντως, ένας σεφ της ελβετικής φρουράς του Πάπα αποκάλυψε πρόσφατα σε ένα βιβλίο συνταγών μαγειρικής ότι ο Φραγκίσκος λατρεύει το dulce de leche, ένα αργεντίνικο γλυκό με βάση το γάλα και γεύση καραμέλας.

Sponsored Post