ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/04/2015 13:57 EEST | Updated 04/04/2015 16:43 EEST

Τέσσερις διαψεύσεις από το Μαξίμου

Eurokinissi

Διευκρινίσεις δίνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν μεταξύ άλλων τόσο τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όσο και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με την επικεφαλής του ΔΝΤ την Κυριακή 5 Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Επίσης η Κυβέρνηση διαψεύδει τις φήμες περί υποβολής παραίτησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, αλλά και την επικοινωνία που φέρεται να είχε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές αναφέρουν τα εξής:

 1. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έστεν Μπαρθ Άιντα.

2.Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ την Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015. Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, κα Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον.

3.Δεν υπάρχουν «5», «6» ή «7» μέτρα «φωτιά» στο τραπέζι. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι «κόκκινες γραμμές», τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο Πρωθυπουργός [ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις] και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης.

4.Διαψεύδεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υπέβαλλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα,το βράδυ της Τετάρτης. Ουδέποτε υποβλήθηκε παραίτηση, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της εβδομάδας.

5.Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς