ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2015 14:54 EEST | Updated 04/04/2015 14:55 EEST

Παπαδημούλης: Η χώρα δεν χρειάζεται νέες εκλογές. Έντιμο συμβιβασμό τον Απρίλιο

Bloomberg via Getty Images
Dimitris Papadimoulis, vice president of the European Parliament, speaks during the Economist's 10th Cyprus Summit in Nicosia, Cyprus, on Tuesday, Nov. 4, 2014. Cyprus could benefit from strong bank stress test results and positive economic signs to pull ole bailout exit and make a full return to the bond market, Finance Minister Harris Georgiades said in Oct. Photographer: Andrew Caballero-Reynolds/Bloomberg via Getty Images

«Η χώρα έκανε πρόσφατα εκλογές. Έχει ισχυρό Πρωθυπουργό, με σαφή εντολή» δήλωσε με μήνυμά του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο ο οποίος πρότεινε προσφυγή στις κάλπες ή σε δημοψήφισμα εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να «κλείσει» μια συμφωνία με τους δανειστές η οποία να ικανοποιεί τις προϋποθέσεις που είχε αρχικά θέσει.

Επίσης ο κ. Παπαδημούλης στο ίδιο μήνυμά του έκανε λόγο για «Έντιμο συμβιβασμό τον Απρίλιο και νέο σχέδιο ανάπτυξης με δικαιοσύνη».

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega o κ.Χρυσόγονος ανέφερε: «Έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή...» και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή από τον ελληνικό λαό να βελτιώσει τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Προσέθεσε δε πως «εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα».