ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/04/2015 17:14 EEST | Updated 04/04/2015 17:14 EEST

Νέα παρέμβαση Πανούση για τις καταλήψεις

Eurokinissi

Λίγα εικοσιτετράωρα έπειτα από το άρθρο- παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης- Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, στα «Νέα»,  με αφορμή τις καταλήψεις σε πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά και τα γεγονότα στο προαύλιο της Βουλής, ο κ. Πανούσης σε νέα του παρέμβαση χαρακτηρίζει τις καταλήψεις ως μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάνης Πανούσης σε γραπτή του δήλωση στην «Καθημερινή της Κυριακής» αναφέρει ότι «οι καταλήψεις, όταν δεν έχουν συμβολικό χαρακτήρα, άρα μικρή διάρκεια, και κυρίως όταν δεν έχουν σαφές αίτημα, συνιστούν μια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας».

Ο κ. Πανούσης συνεχίζει λέγοντας: «Μια ανομική διεκδίκηση του τύπου “όλα επιτρέπονται”, “όλα είναι δικαίωμα”, “νόμος είναι το δίκιο του καταληψία” που δυστυχώς έγινε μέρος της πολιτικοκοινωνικής πραγματικότητας

.

Η Αριστερά, συνεχίζει, «δεν αντελήφθη ότι αυτή η λογική και πρακτική είναι αυτεπίστροφον όπλο (γνωστό ως μπούμερανγκ) και ότι τις περισσότερες φορές δεν έχει καμία σχέση με κοινωνικά κινήματα και συνταγματικά δικαιώματα αλλά με βίαιη επιβολή της όποιας ομάδας όχι στην κυβέρνηση αλλά στη Δημοκρατία».

«Αν δεν μπουν κανόνες και όρια τότε πολύ γρήγορα θα εκφυλιστούν και οι αξίες της Αριστεράς» καταλήγει ο κ. Γιάννης Πανούσης.

Στην προηγούμενη παρέμβαση του ο κ. Πανούσης είχε τονίσει πως « τόπος και ο λαός δεν έχουν ανάγκη από μία «Αριστερά του Τίποτα» επεσήμανε την ανάγκη συνεννόησης και «να αφήσουμε στην μπάντα τα πιστοποιητικά αριστεροφροσύνης» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αριστερή διακυβέρνηση δεν σημαίνει ανοχύρωτη χώρα.