ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2015 11:34 EEST

Βομβιστική επίθεση με νεκρό αστυνομικό στην πιο ακριβή συνοικία του Καϊρου

ASSOCIATED PRESS
Security personnel use a bomb-sniffing dog at the scene of an explosion that killed at least one person on a bridge over the Nile River, near an upscale neighborhood of Cairo, Egypt, Sunday, April 5, 2015. Attacks mainly targeting Egyptian security forces have spiked since the 2013 military overthrow of Islamist President Mohammed Morsi following massive protests against his divisive rule. (AP Photo/Hassan Ammar)

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στο Κάιρο, στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν αστυνομικό. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε γέφυρα η οποία οδηγεί στην ακριβή συνοικία Ζάμαλεκ.

Aπό την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων οι δύο αστυνομικοί κι ο άλλος πολίτης. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε σχηματίστηκε κρατήρας στο έδαφος. Πηγές έδωσαν αντιφατικές πληροφορίες ως προς το αν η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα ή κοντά σε ένα αυτοκίνητο.

Σημειώνεται πως το Σάββατο εξερράγησαν ακόμη δύο βόμβες κοντά σε αστυνομικό τμήμα της συνοικίας Ιμπάμπα του Καϊρου χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη και πάλι με τη βία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικούς, μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το καλοκαίρι του 2013.

Οι περισσότερες επιθέσεις έχουν σημειωθεί στη Χερσόνησο του Σινά, μία απομακρυσμένη αλλά στρατηγικής σημασίας περιοχή που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ και τη Διώρυγα του Σουέζ, αλλά εκρήξεις από μικρότερης ισχύος βόμβες σημειώνονται όλο και συχνότερα τόσο στην πρωτεύουσα όσο και σε άλλες αιγυπτιακές πόλεις.

Στο μεταξύ, ο Χαμάμ Μοχάμεντ Ατία αρχηγός της ισλαμιστικής οργάνωσης Ajnad Misr έπεσε νεκρός από σφαίρες ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στη διάρκεια συμπλοκής σε διαμέρισμα της Γκίζας, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Καϊρου.

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις με στόχους αστυνομικούς και στρατιώτες στην ευρύτερη περιοχή του Καϊρου

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)