ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/04/2015 17:14 EEST | Updated 05/04/2015 17:14 EEST

Σώθηκε 16χρονη την τελευταία στιγμή από αυτοκτονία με τη βοήθεια του Cyber Alert

Hibr/Flickr

Η ζωή μιας 16χρονης, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σώθηκε με τη βοήθεια αξιωματικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της υπηρεσίας Cyber Alert.

Όπως έγινε γνωστό, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου από χρήστη του διαδικτύου ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στη ζωή της.

Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.

Είχε αυτοτραυματιστεί

Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διεξήγαγε έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και εντόπισε την 16χρονη, η οποία είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ψυχολογική υποστήριξη.

Επίσης, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται πως για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 11188, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής - application (ios-android) CYBER KID.