ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/04/2015 09:22 EEST | Updated 05/04/2015 13:22 EEST

Ένταση στις Σκουριές μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε το πρωί στις Σκουριές, στις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματίσει από τη μία πλευρά μεταλλωρύχοι και από την άλλη πολίτες που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, ενώ σημειώθηκαν και επεισόδια στα οποία χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, ξύλα και χημικά.

Οι συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα, ενώ διαδηλωτές και μεταλλωρύχοι παρέμειναν μέχρι και τις 3 μετά το μεσημέρι σε σημεία του δρόμου από τη Μεγάλη Παναγία μέχρι τη θέση «Χοντρό Δέντρο» και επιδόθηκαν σε ρίψεις αντικειμένων και σε «πετροπόλεμο» μεταξύ τους, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει κατ’ επανάληψη σε ρίψη δακρυγόνων.

Ένταση επικράτησε και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών, όταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν μεταβεί για συμπαράσταση προς στους κατοίκους που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού πέταξαν πέτρες και μολότοφ και οι αστυνομικοί τους απώθησαν, κάνοντας χρήση χημικών.

Μέλη των επιτροπών αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που είχαν μεταβεί το πρωί στη θέση «Χοντρό Δέντρο», μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη απωθήθηκαν από μεταλλωρύχους, εγκαταλείποντας και αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η κ. Ιγγλέζη, οι μεταλλωρύχοι διέσπασαν το μπλόκο της αστυνομίας και άρχισαν να πετούν ξύλα και πέτρες προς τους διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές και για τη στάση της αστυνομίας. «Ήταν παραταγμένες επτά κλούβες εκεί και δε μπόρεσαν να σταματήσουν τριακόσιους μεταλλωρύχους» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους οι μεταλλωρύχοι καταγγέλλουν ότι εκείνοι δέχθηκαν επίθεση.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία Γιώργος Χατζής οι εργαζόμενοι δέχθηκαν πέτρες από «αντιεξουσιαστές» και τραυματίστηκαν ελαφρά και τρεις μεταλλωρύχοι. Οι συγκεκριμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και επέστρεψαν σπίτια τους.