ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2015 03:47 EEST | Updated 06/04/2015 03:49 EEST

Η Ρωσία αποκαλύπτει τα πολεμικά της ρομπότ

SERGEY VENYAVSKY via Getty Images
Φωτογραφία αρχείου

Στα αποκαλυπτήρια των πολεμικών ρομπότ της θα προχωρήσει για πρώτη φορά η Ρωσία, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης στρατιωτικού υλικού Army-2015.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, το υπουργείο Άμυνας της χώρας για πρώτη φορά θα παρουσιάσει τα ρομπότ μάχης του στο εν λόγω στρατιωτικό-τεχνικό forum, το οποίο είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με πηγές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το βασικό κέντρο ερευνών και δοκιμών ρομποτικής θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον συγκεκριμένο τομέα στην περιοχή Κουμπίνκα στη Μόσχα, επιδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά ρομπότ μάχης και διττών σκοπών που κατασκευάζονται στη χώρα. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα δουν μια σειρά δοκιμών ρομπότ εδάφους, νερού και αέρα, καθώς και πειραματικά ρομπότ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, η πρώτη παρτίδα από ρομπότ έχει παραδοθεί ήδη στο Μηχανικό, το Ναυτικό και μονάδες αναγνώρισης. Σημειώνεται πως η δουλειά του κέντρου περιλαμβάνει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οχήματα και σκάφη υποβρύχια και επιφανείας.

Η έκθεση Army-2015 θα λάβει χώρα σε πάρκο στην Κουμπίνκα μεταξύ 16 και 19 Ιουνίου.