ΔΙΕΘΝΕΣ
07/04/2015 15:45 EEST | Updated 07/04/2015 15:45 EEST

Ο Ομπάμα ''κλαίει'' επειδή οι κόρες του θα πάνε κάποια στιγμή Πανεπιστήμιο

Chip Somodevilla via Getty Images
(Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τη Μεγάλη Τρίτη παραδέχτηκε ότι η προοπτική να δει τις κόρες του να εγκαταλείπουν σύντομα την οικογενειακή εστία για να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο τον αγχώνει πολύ.

Η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου, η 16χρονη Μαλία, φοιτά ακόμη στο λύκειο, αλλά στη σκέψη και μόνο ότι πριν περάσει πολύς καιρός θα πρέπει να φύγει για το πανεπιστήμιο ο Ομπάμα δηλώνει ότι αγχώνεται και δεν διστάζει να αστειευτεί με αυτό δημοσίως.

«Αρχίζω να κλαίω μέρα-μεσημέρι και δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί. Γιατί είμαι θλιμμένος; Επειδή εκείνες θα με εγκαταλείψουν» είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ένα τρεμούλιασμα στη φωνή του.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες σε ένα πρόγευμα προσευχής, ο Ομπάμα ζήτησε τη βοήθειά τους για να αντέξει αυτή τη δοκιμασία: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τις προσευχές σας που σημαίνουν τόσα πολλά για εμένα και τη Μισέλ (την πρώτη κυρία των ΗΠΑ), ιδίως σε τώρα που οι κόρες μου αρχίζουν να μεγαλώνουν και επισκέπτονται πανεπιστήμια. Έχω ανάγκη τις προσευχές σας», πρόσθεσε.

Η μικρότερη κόρη του Μπαράκ Ομπάμα, η Σάσα, θα κλείσει τα 14 τον Ιούνιο.