Μήνυμα στήριξης από Γιούνκερ μετέφερε ο Αβραμόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό το μεταναστευτικό

Μήνυμα στήριξης από Γιούνκερ μετέφερε ο Αβραμόπουλος. Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρωθυπουργό το μεταναστευτικό
Eurokinissi

Μήνυμα στήριξης στη χώρα μας από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετέφερε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Έλληνας Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική στρατηγική «μακράς πνοής» για τη μετανάστευση, ενταγμένη, όπως τόνισε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και «μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Ακόμη ο κ. Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στη χώρα μας, αλλά και στα κράτη που δέχονται πιέσεις από τα κύματα των μεταναστών.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αναθεώρησης τη συνθήκης του Δουβλίνου, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις είπε πως κατά τη συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο ανταλλάχθηκαν απόψεις και σκέψεις προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε τους προβληματισμούς του Έλληνα Πρωθυπουργού και σημείωσε πως και η Ευρώπη προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου.

«Είναι κοινή συνείδηση ότι πρέπει να αλλάξει, αλλά αυτό εξαρτάται από τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό για την Ελλάδα να αποκτήσει μια εθνική στρατηγική για την μετανάστευση.

Υπογράμμισε ωστόσο πως το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Κυβέρνησης και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η Ευρώπη είναι έτοιμη να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα στο ζήτημα της μετανάστευσης είπε ο κ. Αβραμόπουλος, ανακοινώνοντας πως μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί λίστα με μέτρα στήριξης της Ελλάδας.

Τέλος ο Έλληνας Επίτροπος, επεσήμανε πως η συμμετοχή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας μας, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση για την ολοκλήρωση της κοινωνικής και ανθρωπιστικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ενώ δήλωσε πως δεν διανοείται πως θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα διακυβεύσει την ιστορική κατάκτηση της χώρας μας να βρίσκεται στον πυρήνα της Ευρώπης.

Δημοφιλή