ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/04/2015 03:33 EEST

Γιατί προειδοποίησε για νεκρό ο Γιάννης Πανούσης που απειλεί με παραίτηση - Το επόμενο «χτύπημα» των κουκουλοφόρων περιμένει η ΕΛ.ΑΣ.

Eurokinissi

«Βλέπουμε ότι οι ομάδες των κουκουλοφόρων κλιμακώνουν την ένταση. Έκαναν καταλήψεις, μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής, έκαναν φθορές στο Πολυτεχνείο, έκαναν πιο άγρια τα επεισόδια στα Εξάρχεια. Η ανάλυση της δράσης τους μας κάνει να πιστεύουμε ότι το επόμενο βήμα τους θα είναι ακόμα χειρότερο. Αυτός είναι και ο λόγος που ο υπουργός κ. Πανούσης προειδοποίησε για νεκρό».

Τη δήλωση αυτή κάνει στη Huff Post Greece ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., αρμόδιο για θέματα που σχετίζονται με τη δράση των κουκουλοφόρων. Κοινή εκτίμηση του παραπάνω στελέχους της Αστυνομίας αλλά και πολλών μελών της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχουν ομάδες που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων που θέλουν να εξωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην υιοθέτηση σκληρότερων κατασταλτικών μέσων.

Και αυτό γιατί με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι θα βγάλουν από την κυβέρνηση το μανδύα της φιλολαϊκής πολιτικής και της ανεκτικότητας απέναντι στους πάσης φύσεως αντιδρούντες. Έτσι, οι κύκλοι αυτοί των Εξαρχείων θεωρούν –σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις- ότι εξεγέρσεις, όπως αυτή του Δεκέμβρη του 2008, θα είναι πιο εύκολο να «ανάψουν» όταν η κοινωνία πιστεύει ότι έχει απέναντί τους σκληρούς κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Ήδη, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εικόνα για υποκίνηση επεισοδίων γύρω από το Πολυτεχνείο από συγκεκριμένα άτομα, που… επιστρατεύουν ακόμα και νεαρούς από το χώρο των γηπέδων.

Απειλεί με παραίτηση, προειδοποιεί για νεκρό

Στο μεταξύ, με παραίτηση απειλεί ο κ. Γιάννης Πανούσης σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθαρίσει την πολιτική της κυβέρνησης σε μείζονα θέματα ασφαλείας, όπως τα επεισόδια από κουκουλοφόρους και οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Το πραγματικό του δίλημμα είναι αν θα πάει με το 4% των έξαλλων ή με το υπόλοιπο 32% που τον ψήφισε. Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να λύσει το πρόβλημα ολοκληρώνοντας και επιβάλλοντας μια οριστική πολιτική γραμμή. Δεν θα γλιτώσει από τη σύγκρουση με ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ (…) Εάν συνεχιστεί η αοριστολογία που επικρατεί ως προς τις πολιτικές δεν έχει νόημα η παρουσία μου στο υπουργείο. Ξέρω από βελούδινα διαζύγια», δήλωσε στην εφημερίδα Realnews ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κρούει, μάλιστα, τον κώδωνα του κινδύνου προσθέτοντας ότι «οι κουκουλοφόροι θέλουν νεκρό για να επιχειρήσουν έναν νέο Δεκέμβρη του 2008, όσο και αν η υπόθεση Γρηγορόπουλου ήταν τελείως διαφορετική».

Sponsored Post