ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15/04/2015 15:24 EEST | Updated 15/04/2015 15:26 EEST

Κυβέρνηση: Δεν κάνουμε άλλο πίσω. Φτάσαμε στις «κόκκινες γραμμές»

LOUISA GOULIAMAKI via Getty Images
Greek Prime Minister Alexis Tsipras delivers a speech at Athens University on March 25, 2015 entitled 'The greek revolution as european fact' on the occasion of Greece's Independence Day. AFP PHOTO/LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Σκληραίνει την στάση της στην διαπραγμάτευση η ελληνική κυβέρνηση μετά την συντονισμένη σκλήρυνση εκ μέρους των δανειστών. Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία διάθεση να δεχθεί υφεσιακά μέτρα που του ζητούν, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.

«Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις "κόκκινες γραμμές" της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη», τονίζει σε ανεπίσημο σχόλιό του με αφορμή τις επικοινωνιακές πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποδεχθεί νέες υποχωρήσεις. «Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!», υπογραμμίζει η Αθήνα και κατηγορεί «υπερσυντηρητικούς κύκλους» στην Ελλάδα και το εξωτερικό ότι «αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

«Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014», τονίζει το Μαξίμου.

Sponsored Post