ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/04/2015 16:30 EEST | Updated 16/04/2015 16:30 EEST

ΠΑΣΟΚ: Ωραία ατμόσφαιρα στη συνάντηση Τσίπρα – Παπανδρέου

Eurokinissi

Για «ωραία συνάντηση» έκαναν λόγο, με ειρωνική διάθεση, κύκλοι του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δίωρη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως η συνάντηση των δύο ανδρών ήρθε στη συνέχεια φιλικών τηλεφωνικών επαφών τους, όπως αυτή της Κυριακής του Πάσχα για ανταλλαγή ευχών.

Επίσης, σημειώνουν πως είχε προηγηθεί συνέντευξη του κ. Παπανδρέου σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης στην οποία δήλωνε το ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ «με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζοντας τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής από την Κυβέρνηση, λένε: «Από τη δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας, αφού φρόντισε να εξαιρεθεί η περίοδος 2004-2009 από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, στην ομιλία του κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Μ. Δευτέρα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το "πώς έπεσε η κυβέρνηση Παπανδρέου μετά τις Κάννες και σχηματίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου"».

Για το ίδιο ζήτημα, οι πηγές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζουν πως ο κ. Βενιζέλος του υπέδειξε  να ρωτήσει τις κυρίες Κατσέλη, Παναρίτη και Σακοράφα και τους κκ. Κουρουπλή, Βουδούρη, Παραστατίδη, Μιχελογιαννάκη κοκ.

«Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας προτίμησε να συζητήσει το θέμα απευθείας με τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου  με δεδομένη την αποχώρηση Βενιζέλου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ», παρατηρούσαν οι ίδιοι κύκλοι.

«Μια καλή ιδέα είναι  να εξαιρεθεί από την εξεταστική επιτροπή των ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ  και η περίοδος 2009-2011 της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ώστε η συζήτηση να ξεκινήσει από το δεύτερο πρόγραμμα, το κούρεμα και την αναδιάρθρωση του χρέους», έλεγαν ειρωνικά κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οργανώνεται με πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμβάλει  στην προοπτική  της ευρύτερης παράταξης και όχι ως «τρύπα» επιστροφής στο παρελθόν με την επανεμφάνιση των λίγων εκείνων επωνύμων προσώπων που υπονόμευσαν συνειδητά την ενότητα της παράταξης και έχουν τεράστια και ασυγχώρητη ιστορική, ηθική και πολιτική ευθύνη. 

«Πρόκειται για διαδικασίες ανασυγκρότησης του χώρου και όχι για διεργασίες μετατροπής του χώρου σε θλιβερή ουρά ενός ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο», υπογράμμιζαν  κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που υπενθύμισαν ταυτοχρόνως ότι ο κ. Βενιζέλος έχει θέσει το σχετικό πολιτικό πλαίσιο με απόλυτη σαφήνεια.