ΔΙΕΘΝΕΣ
22/04/2015 08:13 EEST | Updated 22/04/2015 09:39 EEST

Η Νορβηγία θα είναι η πρώτη χώρα που θα αντικαταστήσει τα FM με το web radio

VFS Blog.Find out more about VFS's one-year Sound Design for Visual Media program at vfs.com/sounddesign." data-caption="Read more about Sound Design's new gear on the VFS Blog.Find out more about VFS's one-year Sound Design for Visual Media program at vfs.com/sounddesign." data-credit="vancouverfilmschool/Flickr">

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η Νορβηγία εκτιμάται να γίνει η πρώτη χώρα που θα καταργήσει τη συχνότητα των FM, αντικαθιστώντας την με το διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με υπηρεσίες στο Όσλο, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ήδη στραφεί στο διαδίκτυο για να ακούει ραδιοφωνικές εκπομπές, καθώς εκεί μπορούν να βρουν τον τετραπλάσιο αριθμό των σταθμών που υπάρχουν στα ερτζιανά. Στην πραγματικότητα, οι συμβατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που έχουν απομείνει είναι μόλις πέντε.

«Η μισή χώρα ήδη ακούει με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού, Θόρνχιλντ Γίντβι, συμπληρώνοντας πως οι ακροατές θα έχουν ευκαιρία να απολαύσουν καλύτερης ποιότητας ήχο και θα τους προσφέρεται μια μεγάλη ποικιλία σταθμών.

Υπηρεσίες υποστηρίζουν πως αυτή η αλλαγή είναι έξυπνη και από οικονομικής άποψης, καθώς το κόστος της διαδικτυακής μετάδοσης θα διασώσει 25 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τη σελίδα Radio.no, οι συμβατικοί σταθμοί δεν θα καταργηθούν όλοι μαζί ταυτόχρονα, αλλά σταδιακά και ανά περιοχή. Η διαδικασία θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς.

Πηγή: CNN