Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις του δημοσίου, σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου

Πλήρως εξασφαλισμένες οι ταμειακές υποχρεώσεις του δημοσίου, σύμφωνα με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου
Eurokinissi

Πλήρως εξασφαλισμένες είναι οι υποχρεώσεις του δημοσίου περιλαμβανομένων και των πληρωμών για μισθούς και συντάξεις του μηνός Μαΐου.

Κορυφαίες πηγές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαβεβαιώνουν ότι το έλλειμμα των 400 εκατ. ευρώ για το οποίο είχε αναφερθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega καλύφθηκε πλήρως αμέσως μετά από φορείς του δημοσίου μεταξύ των οποίων και ασφαλιστικά ταμεία με οικειοθελή τρόπο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, μιάμιση ώρα μετά τις αρχικές δηλώσεις του ο Δημήτρης Μάρδας δήλωσε ότι «κάναμε συσκέψεις όλη αυτή τη μιάμιση ώρα και θεωρούμε ότι καλύπτεται αυτό το ποσό. Είδαμε πόσα χρήματα μπορούν να έλθουν αμέσως και θεωρούμε ότι σύμφωνα με αυτά που έχουμε και αυτά που προσδοκούμε θα ξεπεραστεί το πρόβλημα».

Σε ερώτηση σχετική για το που βρέθηκαν τα χρήματα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι « Υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία που μας έστειλαν μήνυμα ότι έχουν την πρόθεση να καταθέσουν κάποια χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ποσό αυτό που θα δώσουν μπορεί και να είναι παραπάνω από αυτό που χρειαζόμαστε. Εμείς όμως εξακολουθούμε να ψάχνουμε να βρούμε χρήματα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μεγάλο μαξιλάρι γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί και το Μάιο».

Επίσης, ο Δημήτρης Μάρδας είπε ότι βρίσκεται σε επαφή με δημόσιες εταιρείες όπως ο ΔΕΣΦΑ και η ΔΕΠΑ ώστε να συμβάλουν στην προσπάθεια να βρεθούν χρήματα. Όπως είπε:«Δεν μας ενδιαφέρει αυτό καθαυτό το ποσό των 400 εκατ. ευρώ που θεωρούμε ότι θα το καλύψουμε, αλλά εμείς θέλουμε ένα μεγάλο σύνολο αποθεμάτων, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί οτιδήποτε απρόσμενο υπάρξει. Στόχος μου είναι τα 2,5 δισ. ευρώ τα οποία τα χρειάζομαι για να καλύψω οποιαδήποτε ανάγκη προκύπτει και τον Μάιο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα