ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/04/2015 07:48 EEST | Updated 22/04/2015 10:43 EEST

Συνελήφθη ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ

Eurokinissi

Σε καταβολή χρηματικού ποσού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, με βάση τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για οφελέτες, προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΑΚΤΩΡ, Λεωνίδας Μπόμπολας, που συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για φοροδιαφυγή που σχετίζεται με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φόρος που καταλογίζεται στον επιχειρηματία, φτάνει τα περίπου 4 εκατ. ευρώ και αφορά τα χρήματα που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του στην τράπεζα HSBC Γενεύης. Ο κ. Μπόμπολας φέρεται να προχώρησε στην καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να μην ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφέθηκε ελέυθερος.

Ο κ. Μπόμπολας ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εισαγγελείς του προανακριτικού τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Τζούρα ότι εφόσον πληρώσει το χρέος που του καταλογίζεται δεν θα προχωρήσει εναντίον του η ποινική διαδικασία με την άσκηση ποινικής δίωξης -κακουργηματικού βαθμού- εναντίον του.

Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται, και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής από τον κ. Μπόμπολα θα εκδοθεί απαλλακτική διάταξη.

Νωρίτερα, είχε γνωστό ότι ο γνωστός επιχειρηματίας είχε συλληφθεί με αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Ωστόσο, από την πλευρά του επιχειρηματία, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο ίδιος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρχές για να πληρώσει το πρόστιμο και δεν έχει συλληφθεί.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)