ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/04/2015 12:44 EEST | Updated 22/04/2015 12:49 EEST

Στο ρινγκ με σπαθιά και πανοπλίες: Κατάφρακτοι ιππότες του 21ου αιώνα μονομαχούν ενώπιον ενθουσιώδους κοινού

Τα μαχητικά αθλήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων της ανθρώπινης ιστορίας και παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή ως σήμερα σε πολλές παραλλαγές τους- από την κλασική πυγμαχία και την ελληνορωμαϊκή πάλη μέχρι το MMA (Mixed Martial Arts).

Γενικότερα, φαίνεται να «μιλούν» σε πολλούς ανεξαρτήτως περιόδου, καθώς, πολύ απλά, ο άνθρωπος φαίνεται πως διασκεδάζει/ συγκινείται από το «μάχεσθαι» και εντυπωσιάζεται από την εικόνα δύο μαχητών που αναμετριούνται με όπλα τους τη δύναμη, την τεχνική, την ταχύτητα και το μυαλό τους- από τους οποίους ο ένας μόνο βγαίνει νικητής.

Σε παλαιότερες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, εξαιρετικά δημοφιλείς σε αυτό το πλαίσιο – του μαχητικού θεάματος- ήταν οι μονομαχίες της αρχαίας Ρώμης, αλλά και οι κονταρομαχίες των ιπποτών του Μεσαίωνα. Αυτό προσπαθεί να αναβιώσει το ρωσικό τουρνουά M1 Medieval, το οποίο συνδυάζει τα «μοντέρνα» στοιχεία, όπως το ρινγκ και το ΜΜΑ, με τη χρήση μεσαιωνικών πανοπλιών και όπλων.

Ακόμα και αν τα σπαθιά που χρησιμοποιούν οι μαχητές δεν κόβουν – και ακόμα και αν έκοβαν, οι πανοπλίες τους κρατούν ασφαλείς, καθώς, εν αντιθέσει με την εικόνα που καλλιεργείται από τις ταινίες, η διάτρηση/ παραβίαση μιας πανοπλίας ήταν δύσκολη υπόθεση, που απαιτούσε πιο εξειδικευμένες τεχνικές και όπλα και δεν γινόταν απλά με ένα «άγγιγμα» ξίφους- οι εικόνες από το ρινγκ στο οποίο μάχονται οι ιππότες/ μονομάχοι του 21ου αιώνα είναι σίγουρα εντυπωσιακές, ειδικά για τους φίλους των επικών ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών.