14ο Φεστιβάλ Χορού: Η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού επιστρέφει

14ο Φεστιβάλ Χορού: Η μεγάλη γιορτή του σύγχρονου χορού επιστρέφει
14o Festival Horou

Το Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων επιστρέφει για 14η χρονιά και για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, για να παρουσιάσει στο κοινό όλες τις εξελίξεις της ελληνικής σκηνής, μέσα από τις πιο αντιπροσωπευτικές δημιουργίες -«σφηνάκια» (διάρκειας 10΄- 30΄).

Από τις 24 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων δίνουν την ευκαιρία στο κοινό, με ενιαίο εισιτήριο ημέρας, να παρακολουθήσουν από δύο έως και πέντε σύντομα έργα με την υπογραφή των πιο δραστήριων, ταλαντούχων νέων αλλά και παλιότερων καταξιωμένων χορογράφων, καλύπτοντας όλο το φάσμα του σύγχρονου ελληνικού χορού.

Ξεχωριστός επίσης θα είναι φέτος ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στις 29 Απριλίου, καθώς θα είναι αφιερωμένος αποκλειστικά στη νέα γενιά – στους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού. Το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ μια συμβολική βραδιά που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.

Τέλος, το 14ο Φεστιβάλ Χορού θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 20 Μαΐου, όπου το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων θα φιλοξενηθεί στη συμπρωτεύουσα και στο θέατρο Αθήναιον για ένα τριήμερο σύγχρονου χορού.

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα το Φεστιβάλ:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος

Δημοφιλή