ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/05/2015 04:51 EEST | Updated 04/05/2015 05:26 EEST

Γιάννης Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών μέχρι να υπάρξει συμφωνία

Eurokinissi

Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές μέχρι να υπάρξει συμφωνία προτείνει μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός με κείμενο του που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Aν οι δανειστές αδιαφορούν για τη δημοκρατία και τη βούληση του ελληνικού λαού και απαιτούν τη συνέχιση της λιτότητας στην Ελλάδα (δηλαδή ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αθετήσει τη βασική εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός), τότε η λύση είναι μία: Καθυστέρηση των υποχρεώσεων προς τους δανειστές. Με άλλα λόγια, καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία» αναφέρει ο κ. Μηλιός και υπογραμμίζει πως στάση πληρωμών δεν σημαίνει και έξοδο από το ευρώ.

«Η καθυστέρηση πληρωμών δεν συνεπάγεται έξοδο από τη ΖτΕ. Η υιοθέτηση εκ μέρους οποιασδήποτε χώρας ενός νέου αποκλειστικού εθνικού νομίσματος θα μετέτρεπε τη ΖτΕ από μια ενιαία νομισματική περιοχή σε ζώνη σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, η σταθερότητα (και ύπαρξη) της οποίας θα κατέρρεε σύντομα, από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χρηματαγορών στο περιβάλλον «συναλλαγματικού κινδύνου» που θα δημιουργείτο αμέσως μετά την πρώτη «έξοδο». Γι’ αυτό κανείς δεν θα τολμήσει να θέσει ζήτημα αποβολής της Ελλάδας από τη ΖτΕ» εξηγεί ο κ. Γιάννης Μηλιός.

Δείτε την πλήρη ανάρτηση:

Σκάκι, όχι πόκερ!(Ξανακερδίζοντας τον χαμένο χρόνο)του Γιάννη ΜηλιούΗ εντολή που έχει η κυβέρνηση από τις εκλογές τ...

Posted by Γιάννης Μηλιός on Κυριακή, 3 Μαΐου 2015